איגוד השחייה בישראל
חיפוש
יוטיוב איגוד השחייה אינסטגרם איגוד השחייה איגוד השחייה פייסבוק דלג לתוכן העמוד(מקש קיצור 1) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 2) דלג לצור קשר(מקש קיצור 3) דלג לנגישות באתר (מקש קיצור 4)
איגוד השחיה
תפריט
ראשי  |  חדשות  |  שישי: אליפות העולם בשחייה נפתחת בקטאר

שישי: אליפות העולם בשחייה נפתחת בקטאר

תאריך: 01/02/2024
שישי: אליפות העולם בשחייה נפתחת בקטאר
נבחרות השחייה האומנותית והמים הפתוחים של ישראל יחלו בסוף השבוע את השתתפותן באליפות העולם בשחייה המתקיימת בקטאר, במטרה לקבוע קריטריון אולימפי לפאריס 2024.

מחר (19:00 שעון ישראל) יעלו שלי בובריצקי ואריאל נשיא לתרגיל הדואט הטכני, הראשון מבין חמישה תרגילים של נבחרת השחייה האומנותית. הנבחרת תשתתף בדואט הטכני והחופשי ובתרגיל הקבוצתי חופשי, טכני ואקרובטיקה. סגל הנבחרת כולל את שלי בובריצקי, אריאל נשיא, קתי קונין, עדן בלכר, נוי גזלה, ניקול נחשונוב, מאיה דורף, נטע רוביצק ואיה מזור. המאמנות הן סבטה בלכר, לריסה קונין וולריה אפריאלבה ומנהלת המשלחת היא נועה קדוש.

המאמנת סבטה בלכר: "סיימנו מחנה אימונים בברצלונה ועשינו את המיטב כדי להגיע מוכנות, במטרה לעשות קריטריון עם הדואט והקבוצתי ולעשות היסטוריה בענף".

4 נציגים במים הפתוחים
שני שחיינים ושתי שחייניות ישתתפו במשחה ל-10 ק"מ במים פתוחים במטרה להשיג את הקריטריון האולימפי. בשבת בבוקר יתקיים משחה הנשים בהשתתפות אווה פביאן ועדן גירלואנצה וביום ראשון משחה הגברים עם מתן רודיטי ועדו גל.
רק שלוש שחייניות ושלושה שחיינים מרחבי העולם הבטיחו עד כה את מקומם בפאריס ואלו הם זוכי המדליות מאליפות העולם בפוקואוקה, יפן, בקיץ האחרון. שאר המשתתפים יתחרו בדוחא על 19 המקומות הנוספים שיחולקו באופן הבא: 13 המדורגים ראשונים ולאחר מכן 5 הקצאות יבשתיות והקצאה אחת למדינה המארחת.

השחיין הישראלי הבכיר במים הפתוחים, מתן רודיטי, שסיים במקום השמיני באליפות העולם ביפן, מגיע לאחר שהחלים משבר בקרסול. כזכור, הישראלי קבע באולימפיאדת טוקיו 2020 את הישג השיא שלו - מקום רביעי.


נבחרת המים הפתוחים

אווה פביאן הוותיקה והמנוסה מגיעה במטרה לשפר את הישגיה מהשנים האחרונות ולנסות לקבוע קריטריון אולימפי. פביאן קבעה מיקום שיא לשחיינית ישראלית באליפות העולם במשחה זה בבודפשט 2022 (מקום 19) ובשנה שעברה בפוקואוקה סיימה במקום ה-25. עדן גירלואנצה ועדו גל ישאפו לשפר את הישגיהם מאליפויות העולם בעבר ויתמודדו על קביעת קריטריון אולימפי.

מאמן הנבחרת אמיר עופר: "שחייני הנבחרת הגיעו לפה ממוקדי מטרה. הם התמודדו בנחישות עם אתגרים במים ומחוץ למים בתקופה האחרונה ואני גאה בהם על כך. אני רוצה להודות לאיגוד השחייה, לוועד האולימפי ולכל מי שמלווה אותנו ואפשרו לנו להגיע לכאן להתחרות". מנהל המשלחת הוא איציק מלול.

צרו קשר


דוא"ל office@isr.org.il
טלפון 09-7602000
כתובת בניין ההנהלה, מכון-וינגייט, נתניה 4290200